неділю, 29 березня 2015 р.

«Творчими стежками Великого Генія»

Тарас Григорович Шевченко – це слава і гордість українського народу, який всі свої сили та життя віддав служінню своєму народу. Його поезія викликає в людях почуття гордості і захоплення красою, своєю силою і народною мудрістю.
10 березня 2015 року в ЗОШ №6 зібралися щирі шанувальники Шевченківського слова на літературну вікторину «Творчими стежками Великого Генія».
Захід проведено спільно з вчителем української мови та літератури Махно О.М. У вступному слові вчитель наголосила на тому, що «Кобзар» Тараса Шевченка став синонімом сумління свого часу, бо сам автор зібрав сюди кожну сльозинку, найменший стогін болю кріпака. Кожна людина рано чи пізно задумується над тим, чого варте її життя. Роздуми на цю тему знаходимо в творах поета.
Учні 5-11 класів ЗОШ №6 взяли активну участь у вікторині й охоче відповідали на поставлені запитання. Під час вікторини учні декламували поезію Кобзаря, виконували пісні на вірші Шевченка.

Доповненням до заходу була представлена персональна виставка «На вічному шляху до Шевченка», де зібрані матеріали про життя і творчий шлях поета та галерея його мистецьких творів. Діти гортали твори Шевченка і про Шевченка, заново відкривали знайомі рядки, переосмислювали прочитане, щоб знаходити відповіді на питання сучасної людини.

Немає коментарів:

Дописати коментар