четвер, 14 січня 2016 р.

«Від Різдва – свята гожого, до Водохреща - Божого»

У бібліотеці-філії № 1 14 січня відбулася народознавча подорож «Від Різдва – свята гожого, до Водохреща - Божого» для учнів 5 – 7-х класів ЗОШ № 6.
Мета заходу: ознайомити читачів із народними зимовими святами та обрядами, виховувати почуття поваги до збережених традицій і звичаїв рідної України, почуття національної свідомості та гордості, любові до Батьківщини.
Діти здійснили пізнавальну мандрівку в далеку минувшину українського народу, прослухали цікаву розповідь бібліотекаря про історію виникнення таких народних свят, як Різдво Христове, свято Василя, Водохреща, котрі несуть із собою добро, мир, світлі надії, найкращі побажання. Школярі із задоволенням читали вірші про зиму, слухали різдвяні оповідання українських письменників Лесі Українки, Віри Вовк, Богдана Лепкого, відгадували загадки про красу зимової природи, розповідали, за що їм подобається зима, як вітали рідних на Різдво. А твори з тематичної полиці «Зимові свята та обряди» викликали у читачів бажання більше дізнатися про велике багатство нашої країни – народні традиції та обряди. Подорож дуже сподобалась учням, і на подяку вони заспівали колядки і щедрівки.

Немає коментарів:

Дописати коментар