четвер, 14 травня 2015 р.

«Усе починається з родини»

Чудовими травневими днями, коли все довкола буяє та квітує, ми відзначаємо два найпрекрасніших родинних свята – День Матері та Міжнародний день сім`ї. Такий гармонійний збіг є глибоко символічним.
Сім’я, родина, рід… Адже саме в родині ми черпаємо духовні сили, наснагу та оптимізм, в родині відчуваємо, що таке справжнє щастя, любов, душевний затишок і добро. А берегинею усього цього є жінка.
14 травня 2015 року у бібліотеці – філії №1 (в рамках Всеукраїнської акції «Українська молодь читає») для юнацтва  відбулося родинне свято «Усе починається з родини». 
Бібліотекар розповіла про історію виникнення свята, цікаві історії, старовинну легенду про мамине серце. Згадували прислів’я про матір, слухали сатиричні вірші про "хороших" сина й доньку.
Учні читали поезію присвячену найдорожчій людині у світі – мамі та слухали записи пісень про матір. Із великим задоволенням також слухали вірш «Балада про жінку – матір» який читала учениця 11 класу ЗОШ №6 Анастасія Федорович.
Цей день дав учням і студентам багато позитиву і задоволення. А на закінчення присутні ознайомилися з тематичною полицею «Ми будемо вічно прославляти. Ту жінку, ім’я якої Мати»
Образ матері – це окраса найвизначніших творів літератури, живопису. Важко знайти такого поета чи композитора, чия творчість не торкнулася би теми материнства. Тому на полиці представлені книги, вірші, легенди, сценарії, пісні, в яких поети, музиканти оспівують жінку-матір. 

Немає коментарів:

Дописати коментар