четвер, 23 квітня 2015 р.

Важкий тягар Чорнобильського неба

Минають дні, роки, але не стирається в людській пам'яті чорні дні весни 1986 року, дні Чорнобильської трагедії, як і пам'ять про героїв, що кинулися на боротьбу з страшним, невидимим ворогом – радіацією. Про це неможливо забути. Чорнобиль постійно й неодмінно нагадує про себе. Це страшний урок всьому людству.
23 квітня 2015 року в бібліотеці – філії №1 для різних категорій проведено інформаційну годину «Важкий тягар Чорнобильського  неба» - до роковин Чорнобильської трагедії.
Бібліотекар розповіла про події на Чорнобильській атомній електростанції, про вибух, який спричинив соціально – екологічну катастрофу глобальних масштабів, про втрату здоров’я сотень тисяч людей, численні людські жертви та зруйновані долі, про зону відчуження. Слухачі ділилися враженнями про почуте, обговорювали прочитані книги на дану тему. А учні декламували вірші, висловлювали слова вдячності героям Чорнобиля. На завершення заходу користувачі ознайомилися з тематичною полицею «Чорнобиль – невтихаючий біль».
Ми всі повинні розуміти, що опанувавши атомну енергію, людство мимоволі поставило під загрозу сам факт свого існування, оскільки розщеплювання атомного ядра – це найнебезпечніший з процесів, відомих людству. З його допомогою можна обернути Землю в пустелю, але можна і змусити пустелю зацвісти буйним цвітом.

Немає коментарів:

Дописати коментар